Vaša vprašanja

Kako naj nosim tole obleko, da me ne postara?

Pozdravljena!

V omari sem našla obleko, ki jo prilagam na fotografiji.
Obleka je krajša in je dolžine malo nad koleni. Zanima me, če je ta obleka še sploh moderna in kaj bi nosila spodaj, ker je brez rokavov.
Rada bi, da bi obleko malo poživela, da ne bi bila tako pusta, ker je v sivo – črnih tonih.  Kaj predlagate, da oblečem spodaj, kakšne barve?
Zanima me še, če bi bilo primerno, da zraven obujem črne supergice oz. ”all starke”? Ne bi rada, da me obleka postara. Stara sem 47 let.

Najlepše se vam zahvaljujem, če si boste vzeli čas za odgovor in vas prijazno pozdravljam.

Darja

foto: arhiv bralke

Pozdravljeni, Darja!

Res ne gre za trenutno najbolj moden kroj obleke – te so letošnjo jesen in zimo iz lahkotnejših materialov, daljše, lahko asimetrične, dolgih rokavov, vsekakor romantične, pogosto s cvetličnimi ali etno potiski. Rekli ste, da ne želite, da bi vas obleka postarala pri vaših 47 letih. Potem vam svetujem, da jo stilirate s kombinacijami, ki bodo nekoliko nepričakovane, morda celo odbite na prvi pogled. Kajti če jo boste oblekli z belo srajčko, prozornimi najlonkami in črnimi salonarji, boste dobili zelo formalen, pisarniški videz, česar pa se mi zdi, da ne želite.

Sama sem si zamislila takle stajling. Obleko lahko plastite nad tanjši puli, ti so že nekaj zim zelo modni, še sploh svetlejših barv in iz rebrastega materiala. Namesto žab pa lahko pod obleko oblečete zelo ozke kavbojke ali hlače. Čez daste usnjeno jakno, obujete pa lahko marsikaj. Od še vedno modnih čevljev z debelejšim podplatom (t.i. flatform čevlji), do superg. Te so lahko bele adidas, ali pa seveda tudi črne, lahko so allstarke, lahko so trenutno zelo modne – pa meni osebno tudi zelo grde 😉 – ‘dad’ sneakers, torej predimenzionirane športne superge, z ogromno debelo gumo …

primer ‘dad sneakers’, foto: shopcade.com

Dodate lahko tudi robustnejše gležnjarje v smislu bulerjev, veliko jih vidim po trgovinah z dodatki kot so perlice, kristalčki, žametne vezalke in podobno.

Zaključite s toplim in velikim šalom, kar je v hladnih dneh vedno dobra in stilska izbira.

Upam, da vam je moj odgovor kaj v pomoč. Želim vam lepe jesenske dni!

foto: shop.mango.com
foto: soliver.si
foto: zara.com
foto: humanic.net
foto: mango.com

 

Odgovori