Blog

Kako nositi bele kavbojke pozimi?

foto: Odglavedopet

Američani imajo pregovor: »No white after Labor day.« Labor day je v ZDA prvi ponedeljek v septembru in zgodovinski razlogi so krivi za to, da se je včasih mislilo, da se jeseni in pozimi ne sme nositi bele barve. Seveda dandanašnji to ne velja več, se pa še vedno tu in tam pojavi kakšen dvom v zvezi s tem. Čeprav pri nas nimamo takega pregovora, pa je bela pri večini ljudi vseeno rezervirana za poletje (če odmislimo bele srajce in bluze) ter se je pozimi bolj kot ne izogibajo. Še sploh to velja za bele kavbojke, ta tako poletni kos, ki si ga večina žensk kar težko zamišlja nositi v zimskih mesecih. Kot izziv sem si postavila sestaviti tri outfite za jesen/zimo, v katere bi vključila bele kavbojke. Le-teh sem se izogibala skoraj 35 let, misleč, da moja ne-povsem-manekenska postava ne dovoljuje, da bi nosila bel džins. Potem pa sem si rekla, da mi bo pri 45-ih žal, da jih nisem nosila, ko sem bila 35 😉 in tako sem si jih spomladi omislila. Sem pa imela zelo stroge zahteve: nikakor niso smele biti skinny model (bel skinny džins je res samo za zelo vitke, drugače enostavno ne izpade lepo), niso smele biti snežno bele, temveč mehkejše mlečno bele barve (ta je pač v moji barvni paleti) in z vseh kotov sem si morala biti v njih kar všeč. Marsikdaj so namreč žepi na zadnjici tisti, ki vse pokvarijo, in kar precejšnje število belih kavbojk, ki sem jih pomerila, je padlo prav na tem izpitu. V končni fazi sem se odločila za ‘straight’ model znamke Gap in jih v področju bokov dala dodatno prilagoditi k šivilji, da sem dobila tak kroj, s katerim sem bila zadovoljna.
Da preidem k bistvu. Ugotovila sem, da so bele kavbojke lahko čudovit kos tudi v hladnejših dneh. Zelo lepo se ujemajo s številnimi odtenki, jaz jih kombiniram s temno modro, bordo rdečo, kameljo, zlato, barvo gorčice … Za tiste, ki nosite sivo in črno, je to seveda tudi zelo lepa kombinacija z belimi kavbojkami.
V prvem outfitu sem naredila čisto klasično kombinacijo s črtasto majico in temno modrim suknjičem, dodala pa temno modre gležnjarje. Zagotovo nič revolucionarnega, zato pa très chic.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Drugi outfit je barvno bolj jesenski, dodala sem bluzo in jopo v gorčično rumeni barvi. Za dodaten zasuk poskrbijo gležnjarji z leopardjih vzorcem.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Zadnji outfit čez bele kavbojke plasti temno modro tuniko z izvezenimi cvetlicami in bordo rdečo usnjeno jakno. Dodala sem nizke čevlje na vezalke v bronz barvi ter bordo ogrlico.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

 

Odgovori