Blog

Ena barva odglavedopet – zakaj pa ne? 🌈

Če bi izpostavljala največje trende v ženskem oblačenju za to sezono, potem ne morem mimo tonskega oblačenja. Kaj to pomeni? Pomeni, da se oblečemo v eno barvo in to odglavedopet. Pri tem je pomembno, da razlikujemo med tem, kaj pomeni barva in kaj pomeni odtenek. Barve so bela, modra, rdeča, roza, rumena, zelena, oranžna in tako dalje. Odtenki pa so različni znotraj iste barve. Vsi vemo (moški so sicer na to malo manj pozorni, zanje je rdeča pač rdeča 😉 ), da znotraj ene barve, npr. rdeče, obstaja ogromno odtenkov, ki pa so si med seboj zelo različni, npr. opečnato rdeča, živo rdeča, rubinasto rdeča, magenta, malinasto rdeča, bordo rdeča, višnjevo rdeča, paradižnikovo rdeča in tako dalje. Pri rumenih je to sončnično rumena, gorčično rumena, limonino rumena, žafranasto rumena, rumena barve trobentic, … Znotraj vsake barve se najdejo različni odtenki, tudi bela je lahko modrikasto bela, umazano bela, smetanovo bela, bela barve slonovine in tako dalje.

Meghan Markle , tonsko oblečena v rdečo; foto: pinterest.com
Celine Dion v turkizni; foto: pinterest.com
Meghan Markle v temno zeleni; foto: pinterest.com

Skratka, če se vrnemo k tonskemu oblačenju, imamo dve izbiri. Lahko se oblečemo v isti odtenek ene barve, npr. v temno modro, od glave do pet, lahko pa se oblečemo v različne odtenke iste barve, tako da odtenke plastimo med seboj. Običajno je to nekoliko lažje, saj se moramo namreč precej namučiti, če želimo najti vse, od bluze do krila do plašča do čevljev v točno enakem odtenku. Medtem ko plastenje odtenkov ni tako zahtevna reč, pač recimo v omari poiščemo barvo, v kateri imamo več stvari, npr. modro, in sestavimo kombinacijo iz različnih odtenkov modre, npr. navy moder suknjič, svetlo modro bluzo, sivo modro krilo in dodamo še modre čevlje ter plašč.

foto: pinterest.com
foto: tarajarmon.com
foto: marella.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: maxmara.com

V čem je čar tonskega oblačenja? To je en izmed najboljših načinov, da smo videti zelo elegantno, šik, urejeno, sofisticirano in nekaj posebnega. Temno modra ali bela odglavedopet sta izredno elegantni, damski, lahko poslovni ali svečani, medtem ko je kakšna izmed živih barv odglavedopet zelo vibrirajoča, energetska, tudi malo bolj ekscentrična. Tonsko oblačenje signalizira, da razumemo barve (oziroma jih obvladamo 😉 ) in da se jih tudi ne bojimo. Za to je treba imeti kar pogum, ampak rezultat je naravnost fantastičen. Dodaten plus? Razen če se oblečete odglavedopet v črno (kar je tudi edini primer, ki se ga veliko žensk verjetno ne boji, ampak tudi dokaj redno poslužuje), vam tonsko oblačenje v barve zagotavlja, da se vas zimska depra ne bo polastila, znate pa tudi popestriti dan ljudem okoli sebe.

foto: maxmara.com
foto: maxmara.com
foto: pinterest.com

Ali v zvezi s tonskim oblačenjem obstajajo kakšna pravila? Saj veste, kako je v modi – pravil ni oziroma si jih lahko kreiramo same, odvisno pač od naše kreativnosti in okusa. Bi pa rekla, da je fino izbrati barvo, za katero vemo, da nam res pristaja (ker bomo odglavedopet v njej, torej bo zelo vplivala tako na naš videz kot tudi počutje). Če plastimo različne odtenke iste barve med seboj, pa pazimo na to, da imajo podoben podton. To pomeni, da ne namečemo skupaj kar vseh rdečih odtenkov, od opečnatega do malinastega, ampak se recimo odločimo za kombinacijo malinaste z bordo barvo, tako da bo naš tonski outfit deloval povezano in elegantno. Da se izognemo monotonemu videzu, še sploh če se odločimo za katero izmed bolj umirjenih barv odglavedopet, pa kombiniramo med sabo različne teksture, recimo volno, svilo, usnje, čipko, semiš, bleščice …

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: comptoirdescotonniers.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

 

Odgovori