Blog

5 trendov za poletje, ki jih morate poznati

Prvomajske počitnice (mame vemo, da se počitnicam tako samo reče 😉 ) so skrajni čas, da pogledamo, kaj bo med največjimi trendi za prihajajoče poletje. Seveda gre za trende, ki jih lahko nosimo že ta trenutek – odvisno seveda od vremenske napovedi, v primeru snega do nižin bo treba outfit malce prilagoditi 😉 . Marsikaj od tega imate morda že doma, marsikaj od tega pa si morda želite ali ste to že dlje časa iskale, pa ni bilo za dobiti. Če sledite družabnim omrežjem z modno vsebino, boste trende zagotovo prepoznale oziroma jih boste v prihodnje bolj zavestno zaznavale, ko jih boste zagledale. Enako velja za trgovine.

Nakit s školjkami
Gre za nakit tiste kategorije, ki ga nadvse toplo odsvetujem za vse poklice, kjer želite dajati resen, avtoritativen, grown-up videz ‘brez heca’. Torej, nakit s školjkami NIKAKOR ni primeren za v sodno dvorano, za v ravnateljičino pisarno, za v parlament, verjetno tudi ne za bančno okence, za na različne urade in podobno. Kdo ga lahko nosi? Vsekakor tiste dame, ki imate kreativne poklice (oblikovanje česarkoli), ki ste samozaposlene in torej same svoje šefice (to sem tudi sama, zato ga lahko nosim, no pa tudi v prejšnjo kategorijo spadam), ki ste doma, ki delate z otroki in si to lahko privoščite, ki živite od potovanj (blagor vam) in tako dalje. Školjkice so v naravni, torej belkasto-rozkasti barvi ali pa prebarvane na neonsko, zlato, srebrno …, pojavljajo na ogrlicah, uhanih, zapestnicah in velikem trendu letošnjega poletja, lasnih sponkah. V kombinaciji z rahlo zagorelo kožo vratu in belo bluzo iz naslednje kategorije napovedujem, da bo školjčna ogrlica en izmed najbolj instagramabilnih detajlov tega poletja. V kombinaciji z espadrilami, svetlimi scefranimi kavbojkami in belim t-shirtom pa boste videti zelo, no, Poletje v školjki.


foto: instagram

22 easy diy glitter shell crafts ideas (10)
foto: pinterest.com

Image 1 of PACK OF PEARL BEAD AND SHELL HAIR CLIPS from Zara
foto: zara.com

Image 1 of PACK OF 2 SHELL NECKLACES from Zara
foto: zara.com

Bele čipke in vezenine
V resnici ne gre za pogruntavščino tega poletja, a če ste si že dlje časa želele kupiti luštno belo čipkasto bluzico, tuniko, oblekico ali topek, potem ni idealnejšega časa za to kot ravno zdaj. Najbolj modne imajo detajle iz čipk, transparentnih vstavkov ali vezenin (ang. embroideries). Bluzice najdete brez rokavov, s kratkimi rokavi, rokavi do komolcev, ¾ rokavi ali dolgimi rokavi – na kratko, ni da ni. Enako velja za obleke, na svoj račun lahko pridete tako ljubiteljice krajših oblek kot tudi romantičnih midi dolžin ali dolgih oblek z boemskim pridihom. Bele čipke grejo super k džinsu, strogosti kostima, pa tudi vsem vrstam kril, ozkim hlačam, cullote hlačam in tako dalje. Dodajte dobre sandale ali pa superge, kar vam je ljubše.

Light white blouse with jeans
foto: pinterest.com

Esprit - Chiffon shirt dress with broderie anglaise
foto: esprit.eu

Georgette blouse with lace White Snow Woman 191TT2101-01
foto: twinset.com

Embroidered cotton dress - Cream - Ladies | H&M 2
foto: hm.com

Image 2 of GUIPURE LACE TOP from Zara
foto: zara.com

Srajčna obleka
Srajčna obleka je kos z visokim faktorjem uporabnosti, saj je nadvse primerna za dnevne in službene priložnosti, v družbi visokih pet in manjše torbice pa jo lahko nosite tudi za kakšno bolj večerno priložnost. Letos srajčnih oblek res mrgoli, tako da skoraj morate najti tako, ki vam bo ustrezala. Najbolj klasične so tiste iz bombažnega poplina, po možnosti še z modrimi črtami zraven za zanimiv zasuk klasični moški črtasti srajci. Nujna stvar pri srajčni obleki je pas. Prepasajte jo s pasom, ki je itak že pogosto del obleke. Nikjer pa ne piše, da je to edina možnost! Zakaj ne bi tistega pasu, ki ste ga kupili zraven, preprosto odložili in namesto nje svoje srajčne obleke prepasali s starim širokim usnjenim pasom? Stilske točke zagotovljene.

Olivia Palermo Wore the Sneakers Taking Over NYC | WhoWhatWear
foto: pinterest.com

Shirt dress
foto: iblues.com

Esprit - Shirt dress with a floral print and belt
foto: esprit.eu

Shirt dress Marella
foto: marella.com

Lan
Lan je bil včasih izredno drag in dokaj redek material, zadnje čase pa ga je za dobiti mnogo več in tudi cene niso več tako zelo visoke. Vsekakor en top materialov za poletje, naraven, zračen, v njem se počutite nonšalantno šik, ni bojazni, da bi v njem ‘zasmrdeli’ kot v sintetiki … Iz izkušenj vem, da imate številni pri lanu pomisleke, zato naj ob tej priložnosti razčistimo: ne le, da je za lan NORMALNO, da se mečka, temveč gre celo za eno njegovih TEMELJNIH LASTNOSTI. Zato je popolnoma odveč, če se sekirate, ali se bodo lanene hlače po celem dnevu sedenja v službi malo zmečkale. Seveda se bodo (in verjetno že bistveno prej), ampak NE GRE za napako ali stilski kiks ali pomanjkanje okusa pri oblačenju, temveč očarljivo naravno lastnost tega materiala, ki jo vsi poznajo in zaradi katere vas – častna beseda – nihče ne bo obsojal 🙂 . Za ekstra ‘au naturel’ videz dodajte torbico iz rafije ali dober slamnik.

Two piece sets | Structured Linen Blazer | Linen High Waisted Shorts | Superga Sneakers | Basket Straw Bag | #liketkit #streetstyle
foto: pinterest.com


foto: massimodutti.com


foto: marinarinaldi.com

Image result for promod linen
foto: promod.com

Long linen jumpsuit
foto: mango.com

Novosti, ki to niso
Ostanejo nam še vidni in opazni trendi, ki pa res niso kakšna posebna novost. Sem sodijo kavbojke z visokim pasom (še vedno ‘going strong’), superge (grše kot so, bolje je – odvisno seveda, koliko prenesete), sandali s široko, na 70-ta spominjajočo peto (samo da se spodaj ne razširi, pa še nekako gre), ‘chunky’ puloverji (tudi za poletje je pulover iz grobega bombažnega pletiva lahko zelo šik, lahko ga vržete tudi čez nežno cvetlično obleko), kostimi vseh barv, oblik in različic, oversize suknjiči z dvorednim zapenjanjem (pazite, da se suknjič ne konča na najširšem delu vaše zadnjice), cvetlični vzorci, leopardji vzorci in seveda mornarske črte (ga ni časa ali prostora, ko ne bi bile in).

modest wear, hijab, minimal, monochrome, street style, autumn-winter, spring-summer, neutral, smart casual, oversized, jumper, nude, korean fashion
foto: pinterest.com

leopard silk skirt @themodhemian Fall 2018 Fashion Trend Inspo
foto: pinterest.com

Pink suit | minimal style | pink blazer | streetstyle | pastel pink
foto: pinterest.com

Women’s jersey striped jumper- non-embroidered émoi émoi - Photo
foto: pinterest.com

 

Odgovori