Blog

Unikatne na zabavo

December je tu in z njim, pa naj si to želimo ali ne, številne družabne obveznosti v obliki zabav, službenih neformalnih druženj, obiskov pri prijateljih, večerij, večernih ‘kozarčkov’ in tako dalje. Če imate na svojem koledarčku že zabeleženih nekaj tovrstnih datumov, potem stavim, da ste si že razbijale glavo s stavkom ‘Le kaj naj oblečem za vse te priložnosti?’. Poleg tega, da boste iz svoje omare zagotovo izbrskale kakšno malo črno obleko, pa boste verjetno zavile tudi v trgovino ali dve v iskanju kakšnega novega kosa, ki bi poživil prihajajočo svečano in zabav polno ‘sceno’.
Naše trgovine nižjega in srednjega cenovnega razreda so zelo primerne za to, da si kupite kakšno novo oblekico, bluzo, top ali hlače, za katere vam ne bo treba odšteti veliko denarja. Polne so namreč malih črnih oblekic, oblačil s posebnimi – večernimi detajli, oblačil iz svetlečega materiala ali s svetlečim detajlom tu ali tam … Problem nastane, ko se v enaki obleki iz npr. H&M-a na zabavi pojavi še kakšna druga ženska poleg vas. Kako se izogniti tovrstni zadregi, da vam slaba volja ne bo pokvarila večera? Upoštevajte naslednje nasvete.

(fotografija: visualphotos.com)

1. Za zabavo, na kateri bo veliko ljudi, nikoli ne kupite tistega kosa v trgovini, ki je glavni kos na fotografijah njihove reklamne kampanje, ki ima najbolj kričeč vzorec, v katerega je oblečena lutka takoj nasproti vhoda v trgovino … Skratka, izognite se ‘the’ kosu, ki ga bo po vsej verjetnosti kupilo še nekaj deset drugih žensk, ki bodo razmišljale podobno kot vi. Raje se ozrite za kakšnim manj glasnim kosom, ki se tiho skriva med preostalimi oblačili na obešalniku.

2. Nikoli ne oblecite celotnega looka z lutke v izložbi hkrati. Tudi če vam je bil look, ki so ga v izložbo na lutko postavili stilisti, tako všeč, da ste kupile vse, od sandal, obleke in ogrinjala do obroča za lase, na zabavo nikakor ne oblecite vsega, temveč obleko skombinirajte s stvarmi, ki jih že imate doma ali s kakšnim novim kosom, a iz popolnoma druge trgovine.

3. Najbrž veste, da največjo moč pri večini outfitov nosijo modni dodatki, ki jih skombiniramo zraven. Tako lahko iz ene male črne obleke s primernimi dodatki naredite kos, ki vas bo ponesel na druženje ob kozarcu vina takoj po službi, z bolj svečanimi dodatki pa boste v isti obleki zažarele na božični ali novoletni zabavi. Prav dodatki so tisti, s katerimi izražate svoj individualni stil in ki bodo preprečili, da bi se na zabavi pojavila druga ženska v popolnoma identičnem outfitu. Tudi če boste na ženski na drugem koncu sobe prepoznale ‘svoje’ krilo iz Zare, boste vseeno izstopale, ker boste zraven nosile tiste posebne legice izpred enega leta in ogromno ogrlico, ki ste jo prinesle s potovanja, te kombinacije pa ne bo mogla imeti nobena druga razen vas.

Odgovori