Blog

Trend: neonsko + bež

Za sezono pomlad/poletje 2011 so si modni oblikovalci zamislili nadvse zanimivo kombinacijo fluorescenčnih neonskih barv v kombinaciji s kožnimi odtenki.

(fotografija: fashionistabarbieuk.com)

Kombinacija je sveža, na prvi pogled pa vsekakor nenavadna in ponazarja razmišljanje ‘outside the box’, saj do zdaj gotovo nismo pomislili na to, da bi fluorescenčne barve kombinirali k bež, sivo rjavim in nevtralnim odtenkom. Vajeni smo bili varnejših različic kombiniranja z džinsom, poleti z belo ter pozimi s črno, čeprav je kombinacija neonsko-črno nekaj, kar meni nikakor ni všeč. Modna revija Marc for Marc Jacobs je bila v celoti posvečena temu trendu:(fotografije: style.com, kolaž sestavila TMS)
Za začetek svetujem, da se na to področje podate v manjšem obsegu, npr. z modnimi dodatki, čevlji, šalom ali torbico. Izberite si tisto fluorescenčno barvo, ki vam je ljuba, naj bo to živo rožnata, oranžna, rumena, zelena ali divje modra, ter jo kombinirajte z bež trenčkotom, obleko v barvi bele kave ali k rjavo sivi tuniki. Nadvse lepo neonske barve pristajajo tudi na temnejše bež odtenke, ki že mejijo na vojaško zeleno. Ko se boste nekoliko spoprijateljile s tem trendom, pa lahko nadaljujete v pogumnejših kombinacijah na večjih površinah oblačil.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

(fotografija: www.frenchsole.com)
Da se izognete temu, da bi izpadle kot ponesrečena kopija kakšne pop ikone iz osemdesetih, poskrbite za to, da boste neonske barve elegantno in ne preveč kričeče vključile v svojo siceršnjo podobo. Natupirana pričeska, ujemajoči nohti in šminka v žarečem odtenku fuksije ter veliki, plastični fluorescenčno rumeni uhani naj le ostanejo v omari zgodovine.

4 komentarjev na “Trend: neonsko + bež

 1. Polona

  Oh, super!

  Skrajni čas je potem, da naročim, naj mi pošljejo moje kričeče fluorescenčne roza balerinke 😀

  Upam le, da to ne bo vrnilo zgoraj omenjene barvne navlake :S

 2. tina

  Polona, jaz se pri tem trendu edino tega bojim, da bodo določene skupine žensk spet zapretiravale in hodile naokrog kot fluorescenčni semafor iz Orsaya :/

 3. Polona

  Upajmo na najboljše… No, boš imela pa več dela za rubriko Kritično oko 🙂

 4. tina

  imaš prav 😀

Odgovori