Stilska preobrazba s palnetom lepote – Februar 2012

Prvi korak preobrazbe smo izvedli v Mič Stylingu v City Parku, kjer je frizerka Jelena mojstrsko poskrbela za Matejino novo frizuro. Odločili sva se za nekoliko temnejšo in malenkost toplejšo blond barvo, kar pa se tiče oblike frizure, sem Matejo že takoj ob snidenju ‘videla’ s krajšo pričesko, ki ne bi imela volumna v spodnji polovici obraza, temveč bi gradila od zgoraj. Izkazalo se je, da ima Mateja idealen obraz za tovrstno frizuro, saj je z njo zažarela v popolnoma drugačni podobi.
Vizažistka Aleksandra Bončina Stošić je poskrbela za Matejin obraz in z njega dobesedno zradirala podočnjake, gube ter poudarila Matejine modre oči.
Nato naju je z Matejo čakal še stilski oz. oblačilni del preobrazbe v Emporiumu v BTC-ju. Najprej sem ji razložila, katere barve pristajajo njeni koloristiki in katere ne. Ugotovili sva, da so npr. barve, v katerih je prišla na preobrazbo, zanjo popolnoma napačne. Mateja je bila sprva sicer skeptična, saj mi je razložila, da ima te barve rada, ker ji dajejo energijo. A sem jo s konkretnimi dokazi (ko se je videla v štirih outfitih) hitro prepričala v to, da nam največ ‘energije’ dajejo tiste barve, ki delujejo v harmoniji z našimi barvami, ker se v njih enostavno odlično počutimo in smo tako tudi videti.
Izbrala sem dva casual outfita in dva elegantnejša outfita, vsi štirje pa seveda laskajo tako njenim barvam kot tudi njeni postavi. Mateja si je bila prav v vseh zelo všeč in bi jih z lahkoto ‘posvojila’.
Takole mi je napisala Mateja v mailu nekaj dni po preobrazbi: »Zadnjih par let sem nosila rdeča, modra, roza in vijolična oblačila, bila sem živa Hello Kitty. Ker sem menila, da rabim igrivost, neresnost … O ‘mojih’ barvah, barvah, ki pristojijo moji naravi, nisem imela pojma. Prišla je preobrazba in Tina, ki me je čisto spremenila. Sedaj vem, kaj mi pristaja, ko hodim po trgovinah in nisem več vsa izgubljena glede barv in krojev oblačil.«

Odgovori