Blog

Najlepši zimski plašči za letošnjo zimo

Znižanja so tukaj in nikoli ni boljši čas za nakup plašča ali kosa, ki zahteva malce večjo investicijo, kot ravno na razprodajah. Zato podajam moj izbor plaščev oziroma vrhnjih oblačil, ki so za moj okus vredni nakupa. Izbrala sem izključno znamke, ki se dobijo v naših trgovinah (oziroma po spletu, a gre za znamke, ki jih lahko preizkusite v trgovini). Le ena opombica, ker smo ravno v času znižanj, ne morem garantirati, da bodo ti izdelki fizično še na voljo. Lahko pa se seveda sprehodite in preizkusite srečo 😉 .

Karirasti plašči 
Verjetno najbolj modna varianta plašča to zimo. Prihajajo v zelo različnih silhuetah, od moških ravno rezanih z dvorednim zapenjanjem, preko takih, ki se v pasu zavežejo. Lahko so dolgi, dolžine do kolen (sploh v kombinaciji z nekoliko ‘kokonasto’, torej jajčasto silhueto) ali kot krajše jaknice – te boste lahko nosile še dolgo v pomlad. Zame skorajda ni kombinacije, na katero karirast plašč ne bi zelo dobro šel, seveda ni najformalnejši, sicer pa gre super s temnimi žabami in škornji ali gležnjarji, s supergami za instagramovsko-trendovski videz ali s kavbojkami ali usnjenimi legicami za urbani ‘every day’ videz.


foto: massimodutti.com

Podoba 4 od PLAŠČ S KARO VZORCEM IN PASOM iz Zare
foto: zara.com

Checkered wool-blend coat
foto: mango.com

Short coat Marella
foto: marella.com

Image result for promod Checked wool blend coat
foto: promod.com

Plašči z živalskim vzorcem
To po vsej verjetnosti ne more biti vaš edini plašč, saj če nameravate imeti samo enega, se raje odločite za kakšno bolj enobarvno in brezčasno varianto. Če pa imate plaščev več, je tak z živalskim vzorcem lahko zelo dobrodošla popestritev vaše garderobe. Ena različica so živalski vzorci v kombinaciji z umetnim krznom. Za to morate biti kar pogumne, pa tudi tekstura in barve plašča naj bodo nobel – preverite, da ne bo videti ceneno. Lahko pa gre za volnen plašč z vzorcem, ti pa so nekoliko manj ‘divji’, čeprav nikoli ne ostanejo neopaženi.

Faux fur coat - Beige/Leopard print - Ladies | H&M 1
foto: hm.com


foto: soliver.si

Unstructured leopard coat
foto: mango.com

Podoba 2 od PLAŠČ Z ŽIVALSKIM POTISKOM iz Zare
foto: zara.com

Plašči in jakne iz umetnega krzna
Kar je nosila Margot Tenenbaum v filmu The Royal Tenenbaums, je bilo pravo krzno. A dramatičen videz, ki bi ga še nekaj let nazaj pripisovali starejšim gospem, letos pa je zavzel modne navdušenke vseh let, zagotavlja umetno krzno najrazličnejših barv in oblik. Dobre verzije so neverjetno mehke in luksuzne na otip, pa tudi zelo tople. Take jakne lahko nosite v zelo damskih kombinacijah, lahko pa tudi povsem rock’n’rollovsko.


foto: maxandco.com

Faux fur coat - Natural white - Ladies | H&M
foto: hm.com


foto: topshop.com

Cosy faux fur coat from comma
foto: comma-store.eu

Checked faux fur coat
foto: mango.com

Brezčasni volneni plašči
Če vprašate mene, ni lepšega zimskega vrhnjega kosa kot je čudovit, kvaliteten volnen plašč v odtenku, ki vam resnično pristaja. Tak plašč ni nikoli iz mode, lahko pa ga oblečete za kamorkoli, razen seveda za športne priložnosti. Vedno mi padejo v oči taki v razkošnih barvah, ki popestrijo sicer monotone zimske dni.


foto: maxandco.com

Alpaca coat Marella
foto: marella.com


foto: soliver.si

Image result for Wool coat GISELE by Promod
foto: promod.com

Image result for cos BELTED WOOL COAT
foto: cosstores.com

 

Odgovori