Blog

Modni trendi za pomlad in poletje 2017

Po toplem marcu smo že krepko zakorakali v pomlad, zato je prav, da si pogledamo modne trende za pomlad in poletje 2017! Za vas sem jih prečistila in razredčila, tako da bo tole uporabna verzija trendov, kot jih boste lahko zasledili tudi v ponudbi naših trgovin.

Cvetlične vezenine

Cvetlične vezenine so se iz etno obarvanih materialov, ki so bili včasih rezervirani za podeželsko opremljene domove, preselile na naša oblačila. Na modnem področju jih je od nekdaj obvladal Valentino, ljubile pa tudi neveste na svojih poročnih oblekah. Izvezene rože in drugi vzorci se to sezono najdejo na kavbojkah (tam najdemo tudi bleščice, perlice in podobno), srajcah, jaknah, oblekah, suknjičih in tako naprej. Če so vam všeč ali ne, je stvar vaše odločitve. Če je vaš namen pokazati, da ste si s trendi na ti, boste to sezono kos s cvetlično vezenino vsekakor imele ;).

chicvintagebrides.com
zara.com

Olivno zelena (khaki) barva

Zanimiva barva, ki se jih reče ‘khaki’ in v perzijščini pomeni ‘zemlja’, je nekje med olivno zeleno, sivo in rjavo. Nekateri ji rečejo tudi vojaško zelena. Vajeni smo je za vrhnji kos oblačila, ki se mu reče parka, letos pa so to barvo privzele tudi bluze, obleke in kos, ki se imenuje ‘shacket’. To je skovanka iz besed ‘shirt’ in ‘jacket’, gre za nekoliko debelejšo srajco, ki se jo lahko nosi tudi kot vrhnji kos in je idealna za plastenje pod plašče in debelejše jakne.

sheerluxe.com
tophsop.com

Spuščena ramena

Trend kazanja ramen na najrazličnejše načine se nadaljuje iz prejšnjega poletja. Nekateri kosi imajo izrezano blago v višini ramen, ki potem pokukajo ven, veliko zgornjih delov pa ima velik, na elastiko nabran izrez, ki se ga lahko nosi spuščenega na eno ramo ali obe. Poletno, lahkotno in ne preveč službeno.

edited.com

Nenavadni rokavi

Rokavi so v zadnjih sezonah doživeli pravi preporod. Lahko so zvonasti kot v sedemdesetih, balonasto napihnjeni kot v srednjem veku, z močno poudarjenimi rameni kot iz osemdesetih ali spuščeni z dekonstruirano silhueto, kar videvamo nekje od preloma tisočletja naprej. Zelo nosljiv trend, ki ga v obliki primerno krojenih kosov zlahka vključite tudi v poslovno in službeno garderobo, še zlasti, če je preostanek outfita dokaj klasičen.

buro247.com
internationalbusinesstribune.com

Detajli na hrbtu

Dogajanje še zdaleč ni samo na področju dekoltejev in ramen, pogosti so tudi zgornji deli z, skorajda bi lahko rekli, dolgočasnim sprednjim delom, ki so toliko bolj osupljivi, ko se dama obrne in pokaže hrbet. Tam je lahko zanimiv izrez, prekrižani ali prepleteni trakci, čipka, perlice, … Pozdravljen, pogled z druge (zadnje) strani!

fashionvignette.com
pinterest.com

Vse vrste hlač

In kaj je novega pri hlačah? Predvsem to, da ni nič novega. Razveseljivo je, da je v trendu prav vse: od širokih dolgih hlač, do sedemosminskih in šestosminskih dolžin, visok pas, srednji pas in nizko rezan pas, ozke, ravno rezane in take na zvonec. Zaključek je, da ne glede na to, kakšne so vaše preference in kaj vam najbolj pristaja glede na vaš tip postave, boste to sezono zagotovo dobile hlače zase. To pa tudi ni kar tako.

becomechic.com
pinterest.com
wardrobelooks.com

(Še vedno) volančki

Tudi to je trend, ki bi se mu – sem povsem prepričana – še nekaj let nazaj dobesedno smejali. Kar slišim marsikatero žensko, kako bi zaklicala: »Jaz, da bi nosila volančke? Nikoli!« Pri trendih pa je pač tako, da dlje časa kot jih videvamo, bližje so nam, najprej postanejo blago znosni, nato sprejemljivi, zadnji korak pa je, da si kupimo kos v prav tistem trendu, ki smo se mu v začetku samo čudile. Volančki so se iz naborkov na bluzah (tam so pač stalnica in ne le modna muha) preselili na zelo nenavadna mesta, recimo na džins jaknice in celo vojaško-moške kose, kot je ‘vojaška srajca’ in parka. Ni treba posebej poudarjati, da jih najdete tudi na kopalkah, čevljih in torbicah.

fashionisers.com
fashionisers.com

Odgovori