Vaša vprašanja

Kako to jesen nositi superge k elegantnejšim kombinacijam?

To jesen vas zanimajo superge, saj sem prejela kar nekaj vprašanj na to temo. Ena bralka mi je pisala: »Zanima me, kako v jeseni nositi superge na krilo. Kakšne nogavice so dopustne, če sploh so?« Druga pravi: »Zelo mi je všeč trend nošenja superg k bolj elegantnemu videzu. Ampak na drugih. Pri sebi imam neke zavore.« Pravite, da poleti še gre, problem pride zdaj, v jeseni, ko je treba zraven nekako pokombinirati tudi ustrezne nogavice ali v primeru krila + superg, žabe. Kako torej nositi superge, recimo temu »za v službo« (s čimer želim povedati, da gre za elegantnejše oprave, ne za športanje) v hladnejših dneh?

foto: pinterest.com

Zdi se mi, da pri supergah pravil preprosto ni, zato ne bi rada izpadla, kot da si jih izmišljujem 🙂 . Ker gre že v osnovi za kršenje pravil, je torej dovoljeno vse. Naj razložim: v osnovi so superge obuvalo, ki ni in ne more biti elegantno. Torej ko jih skombiniramo z načeloma elegantnejšim ali vsaj popolnoma ne-športnim kosom, kot je recimo kostim, lepa obleka, bluza, suknjič itd., smo itak naredili »prekršek« 😉 . Gre pa seveda za zelo moden in aktualen prekršek, ki je lahko videti super: mestno, modno, trendno, mladostno. Podobno, a ravno obratno bi naredili, če bi oblekli majico iz »švic« materiala, tekaške pajkice, flis jopo in dali na glavo trak, potem pa bi se spraševali, kakšni salonarji z visoko peto pašejo zraven oziroma kakšna so pravila nošenja salonarjev na tekaško opravo. Jih ni, ker smo zmešali popolnoma različne kategorije, zato si pravila lahko določamo sami.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Za moj okus torej moramo pri kombiniranju supergic na elegantnejše outfite paziti na lepo barvno harmonijo, kar velja tako za oblačila kot nogavice in superge. Na bele (recimo adidas) supergice gre itak vse, ker smo se tega naučili iz primerov dobre prakse, kako adidaske nosijo najbolj znane svetovne »fashioniste«. Torej poleti itak ni problem, pozimi jih lahko damo tudi na čisto črn outfit in so pač samo superge bele. Pri tem lahko obujemo kožne dokolenke ali črne goste dokolenke. Dokler je še tako toplo kot je v tem trenutku, imamo seveda lahko tudi samo stopalke, tako da se nogavic sploh ne vidi iz superge. Topleje kot je, bolj primerne so najlonke kožne barve; hladneje kot je, primernejše so debelejše najlonke oziroma nogavice v barvi hlač.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Kaj pa ne-bele, torej pisane, živobarvne ali črne superge? Če želimo še vedno ohraniti dokaj umirjen videz (in če lahko take mestne superge nosimo za v službo), bi priporočila čibolj enobarven videz, torej ena barva odglavedopet. To sezono se veliko nosi kombinacija formalnega dvodelnega kostima s supergami. Miks je nepričakovan, zanimiv, malo manj ‘uradniški’, kot če kostim kombiniramo z bolj klasično izbiro čevljev, kot so salonarji ipd. Lahko ujemamo barvo kostima z barvo superg, npr. črn kostim in črne superge, temno moder kostim in temno modre superge, bordo outfit in bordo superge … Če ostajamo znotraj iste barvne družine, bo tudi supergast videz dosti bolj šik in eleganten.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Nošenje superg s krili in oblekami: zelo moderno, tako da palec gor! Mladina itak nosi supergice z vsem, tudi s kratkimi krilci in oblekami. Superge grejo tudi k midi in daljšim, bolj boemskim oblekam, vedeti pa morate, da superge načeloma optično ne daljšajo/ožajo nog. Tako da več kot mislite, da imate problemov s tem, bolj razmislite, ali ne bi takih kril raje nosile s čim elegantnejšim. Visoke, vitke ženske si lahko privoščijo marsikaj. A saj ne gre vedno za to, da bi želele biti videti kot manekenke, kajne? Za udoben, lušten videz, ki je primeren za marsikam, oblecite lepo obleko, dodajte žabe, superge in dobro jakno, pa boste po vsej verjetnosti videti super, ne glede na leta ali postavo.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Odgovori