Stilska preobrazba

Stilske preobrazbe s Planetom Lepote – junij 2012

Tokrat smo v naši junijski stilski preobrazbi s Planetom Lepote pod drobnogled vzeli simpatično 20-letno študentko Moniko. Monika se je prijavila na preobrazbo, ker si je želela strokovnega nasveta kar na vseh področjih, ki jih pokrivamo: glede barve las, frizure, makeupa in seveda oblačil. Pri slednjem namreč ni bila prepričana, kaj ji pristaja in kaj ne, katere barve so njene, kako poudariti dobre stvari na svoji postavi in skriti tiste manj dobre.
Kar se tiče barve las, je frizerka Anja upoštevala moje želje glede tega, da bi Monikine lase potemnili z dvobarvnimi prameni (t.i. lowlights), s čimer smo se bolj približali njeni naravni barvi las, zaradi česar so njene obrazne poteze dobile več teže in definicije. Krajša frizura, za katero se je takoj ogrel frizer Luka, ji oukviri obraz, poudari pramene ter ji bo prišla prav med njenimi številnimi aktivnostmi in športanjem.
Po ogledu Monikine prijavne fotografije sem hitro videla, v čem je problem njene postave, in sicer da je ‘top heavy’, kar sem razbrala tudi na preobrazbi iz pogovora z njo. Povedala mi je namreč, da noge rada pokaže, manj samozavestna pa je glede zgornjega dela telesa. Pri stajlingu sem se zato osredotočila na zahteve njene postave in upoštevala tudi njene besede, da se zelo rada lepo uredi ter da mi popolnoma zaupa. Seveda sem izbrala oblačila, ki barvno poudarijo atribute njenega barvnega tipa. Monika z barvami nima težav, saj jih rada nosi, priznala pa je, da večinoma tiči v kavbojkah in da so njen problem zgornji deli, kar velja tudi za hladnejši del leta.

1. outfit:  kombinezon Stefanel, jopa Pennyblack, čevlji Marc O’Polo, ogrlica Pennyblack, torba DDP

2. outfit: obleka Mexx, pas Mexx, čevlji Desigual, torba Liu Jo

3. outfit: krilo Marc O’Polo, majica Dorothy Perkins, jakna TopShop, čevlji Naughty Monkey, torba DDP

4. outfit: obleka Liu Jo, jopica Marc O’Polo, čevlji United Nude

Monika je s preobrazbe odšla izredno pozitivna in presrečna z novo podobo in bogatejša za številne nasvete, ki jih je dobila glede las, ličenja ter oblačenja. Sama je dejala takole: »Veliko sem odnesla od same preobrazbe, tudi glede nasvetov o make-upu. Glede oblačenja sem odnesla največ, saj sem sedaj veliko bolj pozorna na barve in prav tako na same modele oblačil, sploh majic. Rada bi se zahvalila celotni ekipi, ki je resnično izjemna. Zelo ste prijazni, strokovni in hkrati poskrbite, da se človek počuti zelo sproščenega in posebnega. Zahvaljujem se Vam za to enkratno izkušnjo.«

 

Odgovori