Stilska preobrazba

Stilske preobrazbe s Planetom Lepote – april 2012

Za četrto – aprilsko – PL-preobrazbo smo med prijavljenimi izbrali Tjašo. Tjaša je 27-letna mamica iz Celja, ki ima probleme z občutkom, da že vse življenje tiči v enakih oblačilih ter ima enako frizuro – ne da bi bila prepričana, ali je to res optimalno zanjo. Zato se je prijavila na preobrazbo, da bi ji končno strokovnjaki povedali, kaj ji pristaja. Predvsem se je veselila novih idej in nasvetov v zvezi s kombiniranjem oblačil, saj so kombiniranje, predvsem pa uporaba barv in izbira nekoliko manj casual oblačil zanjo problem.
Tjašo sem z velikim veseljem ‘vzela v roke’, ker je bila odličen primer lepe, postavne mlade ženske s prekrasno naravno obarvanostjo (rdeči lasje, porcelanasta polt s pegicami, zelene oči), ki je z napačnimi oblačili, predvsem pa napačnimi barvami (črna!) nehote zakrila svojo naravno lepoto in  potencial svoje obarvanosti, postave in videza sploh.
S frizerkama Anjo in Petro iz Mič Stylinga v City Parku smo se strinjale tako glede bakrene barve kot tudi glede oblike frizure, modernega paža s frufrujem, ki ga tudi doma ne bo težko vzdrževati. Tjaša kot naravna rdečelaska najbolj zasije v rdečih odtenkih las, njeni lasje, ki so redki in se hitro cepijo, pa so najbolj primerni za srednjo dolžino. Frufru lepo uokviri njen droben obraz.
Vizažistka Aleksandra jo je naličila skladno z njenimi naravnimi barvami, pri čemer je imela zelo malo dela s korekcijo kože, saj ima Tjaša tako rekoč brezhibno polt. Za oči je uporabila odtenke oliv in mahu, za lica in ustnice pa nevtralne bakrene odtenke, ki le poudarijo Tjašine tople barve obraza.
Za Tjašo sem v Emporiumu v BTC-ju z velikim navdušenjem izbrala oblačila v odtenkih, ki so v njeni barvni paleti. Ker je rekla, da se pogosto kar malo ‘skriva’ v kavbojkah in črnini, sem se po posvetu z njo odločila za to, da jo oblečem tudi v krilo oz. obleko ali dve ter ji tako pokažem njeno ženstveno plat. Med pomenkom oz. posvetom o izbranih odtenkih je tudi sama hitro videla, kakšno uslugo njenemu obrazu naredijo pravilno izbrane barve ter odtenki, nad čemer se je hitro navdušila in tudi sama priznala, da je črna zanjo in njeno obarvanost najslabša možna izbira.
Med vsemi  oblačili, ki so prišla v ožji izbor, sem tako naredila štiri stylinge, dva s hlačami in dva z oblekami. Mislim, da fotografije govorijo same zase. Upam, da je Tjaša (čeprav na njeno in našo žalost ni dobila nobenega oblačila za domov) videla, kako lahko s pravimi barvami las, make-upa in oblačil polaskamo svojemu obrazu in mu podarimo zdrav, sijoč videz, ter da si bo od zdaj upala urediti se tudi za vsakodnevne priložnosti.
Tjaša se je po končani preobrazbi vidno zadovoljna in žareča odpravila proti domu, svoje vtise pa je takole strnila: »Imela sem se super. Dobila sem veliko dobrih napotkov, kako se obleči in katere barve mi ustrezajo. Odzivi so full dobri, vsem sem všeč in vsi govorijo, kako mi barva las poudari oči. Hvala za vse nasvete in za prečudovit dan.«

Odgovori