Stilska preobrazba

Stilske preobrazbe s Planetom Lepote – marec 2013

V sneženem marčevskem dopoldnevu smo preobrazili gospo Marjano in si pasli oči na pomladnih vzorcih, barvah in modnih dodatkih. Gospo Marjano je na preobrazbo prijavila njena hči Špela. Na Koroškem imajo prečudovito turistično kmetijo z več kot 300 glavami živine in divjadi, tako da dela v hiši in na posestvu družini nikoli ne zmanjka. Gospa Marjana je aktivna tudi na drugih področjih, npr. v koroškem aktivu žena, poleg vsega dela na kmetiji pa je tudi skrbna žena in mama treh otrok. Koroško gostoljubje in prijaznost slovita daleč naokrog, tako da je bilo tudi druženje z gospo Marjano ter njenima otrokoma, ki sta jo pospremila na preobrazbo, ekipi v pravo veselje.

Marjana je priznala, da rada spremlja modno literaturo in oddaje na to temo ter da se rada uredi, seveda pa ji njen način življenja redko dopušča, da bi se za celo dopoldne usedla in se prepustila rokam strokovnjakov, zato je na naši preobrazbi izredno uživala.
Po striženju in barvanju las v Mič Stylingu v Kristalni palači ter ličenju vizažistke Vesne smo nadaljevali v Emporiumu. Marjana ima kljub lanskoletnemu obisku Abrahama in trem otrokom prekrasno postavo, zato ni bilo posebnih ovir glede modelov oblačil. Sem pa vseeno posvetila nekaj pozornosti zgornjim delom oblačil, saj je oblika Marjanine postave taka, da v nepravilno izbranih zgornjih delih lahko hitro izpade ‘top heavy’ zaradi malenkost širših ramen ter močnejših nadlahti. Izbrala sem barve, ki pristajajo Marjanini polti, rjavim lasem ter lešnikovim očem, vključila pa sem tudi precej vzorcev, ki izredno poživijo in pomladijo izbrane kombinacije ter niso zahtevni za kombiniranje.
Prvi outfit je kombinacija modnih kavbojk s potiskom, tanke pletenine lososove barve ter večnega trenčkota. Balerinke v lososovi barvi ter temno modro-bela torbica odsevajo barve iz cvetličnega vzorca hlač, celota pa je mladostna, šik športna eleganca, v kateri gre lahko gospa Marjana po opravkih v mesto.
hlače in majica Weekend by Max Mara, trenčkot Marella, čevlji Le bon chic, torba Dorothy Perkins
Drugi outfit sestavljajo krilo peščene barve do kolen, twin-set (komplet majice in jopice) s cvetličnim vzorcem, usnjeni salonarji s polno peto iz svetlo zlatega usnja ter ogrlica. Vzorec na twin-setu je najtemnejši na predelu ramen, kar jih optično zoži ter postaja vedno svetlejši proti pasu in bokom, kar podari lepo silhueto, ter se neopazno nadaljuje v barvo krila. Twin-set se lahko nosi kot komplet ali tudi vsak izmed obeh kosov posebej na kakšno drugo kombinacijo. Izbrana kombinacija je primerna za sprejem gostov ali skupin, ki pridejo v goste na turistično kmetijo ali za nedeljske obveznosti.
twin-set Punt Roma, krilo Marella, čevlji Unisa, ogrlica TopShop
Tretji outfit je najbolj svečan, sestavljen pa je iz svetle obleke s subtilnimi črtami, temno modrega suknjiča s 7/8 rokavi, salonarjev kožne barve ter nežno zlate male torbice za v roko. Model jakne zaradi rokavov, ki se iz ramenskega dela nadaljujejo brez šivov, lepo pristaja postavam, ki imajo močnejša ramena in roke, dolžina rokavov pa je izrazito elegantna. Ker Marjano v prihodnjih mesecih čakajo svečane priložnosti (krst, poroka, …), je to kombinacija, v kateri bi zasijala v še tako ‘nobel’ okolju.
obleka in suknjič Weekend by Max Mara, čevlji Moda di Fausto, torbica Stefanel

Odgovori