Stilska preobrazba

Stilske preobrazbe s Planetom Lepote – maj 2013

Tudi tokrat smo kandidatko naše majske PL-preobrazbe Gordano vzeli v roke sredi sivega, deževnega dne. Čeprav pa nam vreme na preobrazbah očitno ni naklonjeno, nam to nikakor ne pokvari razpoloženja. Gordana je simpatična Primorka, ki je po izobrazbi učiteljica španščine, hrvaščine, srbščine in makedonščine. Ker trenutno v svojem poklicu ne dobi službe, začasno dela kot prodajalka v trgovini, tuje jezike pa vadi s fantom Italijanom in njegovimi prijatelji, s katerimi se družijo ob vikendih in ─ kot to znajo Italijani ─ dolge ure uživajo ob dobri hrani, pijači in pogovorih. V kratkem se je povabljena tudi na svečano poroko, tako da naša preobrazba ne bi mogla priti ob bolj pravem času. Vprašala me je namreč, kaj bi lahko oblekla kot svatinja na poroki, na koncu naše preobrazbe pa je zelo presenečena in zadovoljna ugotovila, da bi lahko (z minimalnimi modifikacijami) oblekla kar katerokoli izmed treh kombinacij, ki sem jih pripravila zanjo, in se v vseh počutila odlično.
Gordana se je pred nekaj tedni (tik preden je izvedela, da je izbrana za preobrazbo) postrigla precej na kratko, zaradi česar je bilo seveda jasno, da bo tudi nova frizura kratka. Frizer Luka je svetoval temnejšo, izrazitejšo rjavo barvo las z le nekaj vijoličasto navdahnjenimi prameni na sprednjem delu glave. Odločitev je bila zelo dobra, ker nova barva las zelo dobro poudari Gordanin barvni tip, njene modre oči in krasne, izrazite obrvi. Nova frizura je modernejša in bolj ‘edgy’ od prejšnje.

Gordana je povedala, da razen kavbojk takorekoč ne nosi ničesar drugega. Ker se ji zdi, da ima kakšen kilogram preveč, se enostavno boji poskusiti s kakšno obleko ali krilom, prav tako pa nima domišljije glede barv ali vzorcev. Pri izboru oblačil upoštevala lastnosti Gordanine postave, ki zahteva gladke, ne brezoblične, a tudi ne ozko zažemajoče silhuete v področju trupa, ‘dogajanje’ pa prepušča zgornjemu delu telesa. Prave silhuete v kombinaciji s pravimi barvami za Gordanin barvni tip so rezultirali v samozavestni Gordani, ki je z velikim zadovoljstvom pozirala pred objektivom, poleg vsega pa je spoznala, da tudi zanjo obstaja prava obleka in tudi krilo.
Prvi outfit sestavljajo dolga temno modra obleka iz bombažnega džersija, kraljevsko modra jopica in torba ter sandali v enakem odtenku. Preprosta silhueta se oprijema telesa ravno toliko, da nakaže Gordanino postavo, jopica pa ustvari optično ožji učinek. Ker je Gordana visoka, ji trenutno zelo modna dolga krila odlično pristajajo. Uhani in preostali dodatki barvno zaokrožijo ter povežejo vse v celoto.
obleka Dorothy Perkins, jopa in torba Mexx, uhani Dorothy Perkins, sandali Holster, nedrček Etam

Drugi outfit predstavljajo temno modre kavbojke na rob, ki zaradi barve, kroja in materiala v kombinaciji s petami in elegantnejšim zgornjim delom lahko prevzamejo vlogo hlač. Top z okrašenim dekoltejem in živahnim vzorcem pritegne pogled na Gordanin lepi obraz, top pa poudari tudi njene vitke roke. Sandali s polno peto so udobni tudi takrat, ko je treba dlje časa stati na nogah. Majhna torba je primerna izbira za dogodke, ki zahtevajo nekoliko elegantnejšo opravo.
kavbojke in torbica Dorothy Perkins, top Wallis, zapestnica Top Shop, sandali Weekend by Max Mara, nedrček Etam

Tretji outfit je sestavljen iz dolgega krila in majice brez rokavov, ki se lahko nosita skupaj ali tudi vsak kos posebej. Kontrastna ruta v nežnih vzorcih poudari Gordanin zgornji del telesa, spodnji del noge pa tu in tam med hojo pokuka na plano izpod krila na subtilno zapeljiv način. Zapestnice in nenavadni uhani iz zrcalnega pleksi stekla dopolnjujejo Gordanino novo, mladostno razigrano frizuro, sandali s kovinskimi okraski pa so lepo nadaljevanje enostavne poletne silhuete.
krilo Dorothy Perkins, majica S’Oliver, ruta Mexx, zapestnice Dorothy Perkins, uhani Freedom by Top Shop, sandali Holster, nedrček Etam

Fotografije: Sanja Martinec

 

Odgovori