Stilska preobrazba

Stilske preobrazbe s Planetom Lepote – avgust 2013

Pred enim tednom smo v okviru PL-stilskih preobrazb preobrazili gospo Sašo s Koroške. Kot ponavadi, se je ekipa najprej zbrala v Kristalni palači, kjer sta Jelena in Urška iz Mič Stylinga Sašo pobarvali in postrigli, sledilo je ličenje, za katerega je poskrbela vizažistka Vesna. Na koncu smo opravili še zadnji del preobrazbe – pomerjanje outfitov, ki sem jih izbrala za Sašo glede na njeno obarvanost, postavo in karakter ter obvezno fotografiranje.

Kar se tiče stajlingov, je imela Saša le eno prošnjo. Prosila me je, če lahko izberem oblačila, ki ne bi bila pretesna v področju trebuha, saj je imela v preteklosti številne operacije na trebuhu. Sicer pa se je povsem prepustila mojim rokam. Želela sem ustvariti stajlinge, ki bi poudarili Sašino svetlo obarvanost, hkrati polaskali njeni visoki in zelo lepi postavi ter bi istočasno izžarevali enako hudomušno energijo kot Saša.
Kot prvi outfit sem zato izbrala svetlejšo turkizno obleko, ki bi se jo dalo pokombinirati tudi na pete in večerno torbico, tokrat pa sem jo raje stilirala na dnevni, casual način. Namesto suknjiča sem dodala odpeto srajco iz tankega džinsa, pleten cekar in zanimive superge. Rdeča nit so turkizni in modri toni, ki povezujejo vse kose in poudarjajo Sašine modre oči, v tej kombinaciji pa bi Saša lahko odšla po vsakodnevnih opravkih in se v njej počutila sproščeno, mladostno in urejeno.

Obleka MaxMara Studio, srajca Weekend by MaxMara, superge Pepe Jeans, cekar Weekend by MaxMara
Drugi outfit je elegantnejši, sestavljajo pa ga brokatno krilo, svilen top in teliran krajši suknjič. Ogrlica, majhna torbica in salonarji s peto dopolnjujejo to kombinacijo peščenih tonov s srebrnimi podtoni, ki odsevajo tudi srebrne podtone Sašinih las. Droben geometrijski vzorec v teksturi krila se lepo poveže z večjim cvetličnim vzorcem na bluzi, ker pa je vse v enakih tonih, je učinek eleganten, a s piko na i.

Krilo Weekend by MaxMara, top Dorothy Perkins, suknjič MaxMara Studio, ogrlica Freedom by TopShop, torbica Dorothy Perkins, čevlji Dorothy Perkins
Tudi zadnji outfit zaokroža modro-srebrno rdečo nit celotne preobrazbe, sestavljajo pa ga temne kavbojke, tunikast top petrolejske barve in tanjši plašček do kolen iz srebrno peščenega blaga s tanjšimi modrimi nitkami. Saša se je sprva malce ustrašila kavbojk, saj je rekla, da rekdo najde takšne, ki bi ji ustrezale zaradi njenega trebuha, a je bila bojazen odveč. Izbrane kavbojke so namreč iz zelo mehkega džinsa z višjim pasom, ki je popolnoma prekril najbolj problematično področje trebuha, in Saše hkrati ni nič stiskal, zato se je počutila povsem sproščeno. Svetle balerinke in ogrlica s pernatim obeskom so dodatki, ki dopolnijo celotno podobo za sproščen, ‘pulled-together’ videz.

Kavbojke Olsen, tunika Marella, plašček Marella, balerinke Unisa, ogrlica Dorothy Perkins

Saša je takole komentirala preobrazbo: »Stilske preobrazbe sem se udeležila prvič in zame je bila to nova in prijetna izkušnja. Poskrbeli ste za vrhunski ambient, tudi frizerka in vizažistka sta bili zelo prijazni in sta zelo dobro opravili svoje delo. Zelo zanimivo je bilo biti v vlogi fotomodela in opazovati profesionalne modne svetovalce, kako so opravljali svoje delo. Na koncu pa sem bila nekoliko presenečena, saj sem pričakovala, da bom lahko obdržala en komplet oblačil in obutve, ki sem jih pomerila. Morda ne najdražjih in najbolj znanih znamk, pa vendar nekaj, kar bi mi ostalo za spomin, pa če tudi vrednostni bon s katerim bi si lahko izbrala tip oblačil, ki ste mi jih vi priporočali.«

Vse fotografije: Sanja Martinec.

Odgovori